Пореден конвой от камиони, превозващи вода, храна и лекарства, получи разрешение

...
Пореден конвой от камиони, превозващи вода, храна и лекарства, получи разрешение
Коментари Харесай

Още 10 камиона с хуманитарна помощ пристигнаха в Газа

Пореден конвой от камиони, пренасящи вода, храна и медикаменти, получи позволение да влезе в Газа, оповестява съветската работа на " Би Би Си ".
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 748
" Тази ​сутрин здравна делегация, състояща се от 10 задгранични лекари, както и 10 камиона, влязоха в линията Газа през сухопътния пункт Рафа, носейки вода, храна и медикаменти. С това общият брой на камионите, минали границата от началото на войната, става 84 ", сподели палестински чиновник пред Ройтерс.

Както интернационалните организации обявиха по-рано, в Газа са нужни най-малко 100 камиона с филантропична помощ дневно. Говорителят на UNRWA Томас Уайт сподели пред BBC тази седмица, че преди офанзивата на Хамас на 7 октомври и отговора на Израел повече от 450 камиона са доставяли артикули в Газа на ден.

Палестинският " Червен полумесец " заяви в четвъртък, че е получил 74 камиона с помощ.

Средният дневен брой камиони, допускани в Газа преди военните дейности, е бил към 500, сподели в четвъртък представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик.

Агенцията на Организация на обединените нации, предоставяща помощ на палестински цивилни, UNRWA, съвсем е изчерпала запасите си от гориво и е почнала доста да понижава интервенциите си, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР